Αρχική bullet Ειδικευσεις bullet Ρομποτική Χειρουργική Ισχίου

Ρομποτική Χειρουργική ΙσχίουΗ επαναστατική εφαρμογή της ρομποτικής τεχνολογίας (Ρομποτ MAKO) αλλάζει τα δεδομένα στην αντιμετώπιση των παθήσεων του ισχίου και στην Ελλάδα.Με την εγκατάσταση του μοναδικού ρομποτικού συστήματος RIO® (Robotic Arm Interactive Orthopedic System) στην Ελλάδα - αποκλειστικά στο Νοσοκομείο Μετροπόλιταν - είναι δυνατή η πραγματοποίηση υψηλής ακρίβειας χειρουργικών επεμβάσεων στο ισχίο με ελάχιστα επεμβατική τεχνική (MIS).

Σε ότι αφορά το ισχίο που πάσχει από αρθρίτιδα, ή οποιαδήποτε άλλη εκφυλιστική νόσο, πραγματοποιείται ελάχιστα επεμβατική ρομποτική αντικατάσταση (MIS) με τη χρήση ειδικών ενθεμάτων.

Τα πλεονεκτήματα από την εφαρμογή της ρομποτικής τεχνικής MAKOplasty® Total Hip Arthroplasty στην οστεοαρθρίτιδα του ισχίου συνίστανται σε:

  • υψηλή ακρίβεια και ασφάλεια - χάριν στον εξατομικευμένο 3D προεγχειρητικό σχεδιασμό με CT- Scan και την ρομποτική υποβοήθηση - κατά την επέμβαση. Η προετοιμασία και η τοποθέτηση των προθέσεων γίνονται με απόλυτη ακρίβεια, η οποία είναι καθοριστικός παράγοντας για μακροχρόνια εξαιρετικά αποτελέσματα.
  • μικρός χρόνος νοσηλείας (2-3 ημέρες)
  • Άμεση κινητοποίηση – ταχύτερη αποκατάσταση
  • Μειωμένη απώλεια αίματος

Η αμερικάνικη εταιρεία Stryker - ΜΑΚΟ είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την συνεργασία της με το Metropolitan και χάρη στο υψηλότατο επίπεδο του νοσοκομείου αλλά και των εξειδικευμένων στην τεχνολογία ΜΑΚΟ ιατρών Διευθυντών Ορθοπαιδικών κκ. Διονυσίου Χίσσα, Κων/νου Δρετάκη, και της χειρουργικής τους ομάδας Ε. Ευαγγέλου και Β.Ζώη απένειμε στο Metropolitan τον τιμητικό τίτλο Center of Excellence for Makoplasty δηλαδή κέντρο εξαιρετικής κλινικής δραστηριότητας που κατέχουν ελάχιστα κέντρα παγκοσμίως.

Το νοσοκομείο Metropolitan αναμένεται να είναι τα επόμενα χρόνια ένα από τα πιο σημαντικά νοσοκομεία στον κόσμο για την εκπαίδευση ιατρών στην ρομποτική χειρουργική, και ήδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον από πάρα πολλές χώρες του κόσμου για εκπαίδευση

Οστεοαρθρίτιδα του Ισχίου Οστεοαρθρίτιδα του Ισχίου

Ποιά είναι η διαδικασία πριν την επέμβαση;

Γίνεται έλεγχος για να προετοιμαστείτε για το χειρουργείο. Πραγματοποιούνται ακτινογραφίες, εξετάσεις αίματος και καρδιογράφημα. Λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό με έμφαση σε καρδιακά, αναπνευστικά και ορμονολογικά προβλήματα , λοιμώξεις, αλλεργίες ή προηγούμενες επεμβάσεις. Γίνεται τελικός έλεγχος από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο. Η εισαγωγή γίνεται την προηγουμένη ημέρα του χειρουργείου. Χρειάζεται κάλυψη με 2 μονάδες αίμα σε συνενόηση με την αιμοδοσία του νοσοκομείου.

Απαιτείται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο;

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο ασθενής νοσηλεύται για 3-4 ημέρες.

Τί είδους αναισθησία χρειάζεται;

Το είδος της αναισθησίας καθορίζεται σε συνενόηση με τον αναισθησιολόγο. Αυτή μπορεί να είναι ραχιαία/επισκληρίδιος ή γενική αναισθησία.

Ποιός είναι ο χρόνος αποκατάστασης μετά την επέμβαση;

Η πλήρης επιστροφή στις φυσιολογικές δραστηριότητες είναι περίπου 1 ½ - 2 μήνες. Ο ασθενής είναι σε θέση να περπατά με την βοήθεια περιπατητήρα απο την επομένη της επέμβασης.

Υπάρχουν κίνδυνοι από την επέμβαση;

Το ποσοστό επιπλοκών της επέμβασης είναι περίπου 2-3%, όταν αυτή διενεργείται από ειδικά εκπαιδευμένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς. Συνηθέστερες από αυτές είναι η θρομβοεμβολική νόσος, και η φλεγμονή.

Online Consultation

Κλείστε το ραντεβού σας ή ρωτήστε μας πληροφορίες σχετικά με την Ρομποτική Χειρουργική Ισχίου.
Το εξειδικευμένο μας προσωπικό θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας άμεσα.

captcha image