Αρχική bullet Ειδικευσεις bullet Χειρουργική Γόνατος bullet Ρομποτική Χειρουργική Γόνατος

Ρομποτική Χειρουργική Γόνατος



Πλέον οι ασθενείς με πρώιμη ή μετρίας βαρύτητας οστεοαρθρίτιδα του γόνατος, μπορούν να θεραπευθούν με την πλέον σύγχρονη, ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο παγκοσμίως, χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν σε ολική αντικατάσταση της άρθρωσης του γόνατος (Ολική Αρθροπλαστική).

Με την τεχνική Makoplasty αντικαθίσταται μόνο το παθολογικό τμήμα του αρθρικού χόνδρου κ όχι όλη η άρθρωση όπως συμβαίνει στην ολική αρθροπλαστική. Έτσι αποκαθίσταται η κινηματική της άρθρωσης του γόνατος με αποτέλεσμα φυσιολογική κίνηση κ επάνοδο σε πλήρεις δραστηριότητες γρήγορα και χωρίς πόνο.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι:

  • Ο μικρός χρόνος νοσηλείας (1 ημέρα )
  • Η μεγάλη ακρίβεια και ασφάλεια χάριν στον 3D προεγχειρητικό σχεδιασμό με CT- Scan και την ρομποτική υποβοήθηση κατά την επέμβαση
  • Η μικρή τομή (5-6 cm)
  • Η φυσική αίσθηση της άρθρωσης (χάρη στην διατήρηση των χιαστών συνδέσμων)
  • Η ταχεία επιστροφή σε πλήρεις δραστηριότητες (και αθλητικές)
  • Η ελαχιστοποίηση περιεγχειρητικών επιπλοκών (περίπου το 1/3 σε σύγκριση με την ολική αρθροπλαστική)

Η αμερικάνικη εταιρεία Stryker - ΜΑΚΟ είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την συνεργασία της με το Metropolitan και χάρη στο υψηλότατο επίπεδο του νοσοκομείου αλλά και των εξειδικευμένων στην τεχνολογία ΜΑΚΟ ιατρών Διευθυντών Ορθοπαιδικών κκ. Διονυσίου Χίσσα, Κων/νου Δρετάκη, και της χειρουργικής τους ομάδας Ε. Ευαγγέλου και Β.Ζώη απένειμε στο Metropolitan τον τιμητικό τίτλο Center of Excellence for Makoplasty δηλαδή κέντρο εξαιρετικής κλινικής δραστηριότητας που κατέχουν ελάχιστα κέντρα παγκοσμίως. Το νοσοκομείο Metropolitan αναμένεται να είναι τα επόμενα χρόνια ένα από τα πιο σημαντικά νοσοκομεία στον κόσμο για την εκπαίδευση ιατρών στην ρομποτική χειρουργική, και ήδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον από πάρα πολλές χώρες του κόσμου για εκπαίδευση.

Ποιά είναι η διαδικασία πριν την επέμβαση;

Γίνεται έλεγχος για να προετοιμαστείτε για το χειρουργείο. Πραγματοποιούνται ακτινογραφίες, εξετάσεις αίματος και καρδιογράφημα. Λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό με έμφαση σε καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες ή προηγούμενες επεμβάσεις. Γίνεται τελικός έλεγχος από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο. Η διαδικασία αυτή γίνεται συνήθως λίγες ώρες πριν την επέμβαση.

Απαιτείται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο;

Στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται νοσηλεία μίας ημέρας.

Τί είδους αναισθησία χρειάζεται;

Το είδος της αναισθησίας καθορίζεται σε συνενόηση με τον αναισθησιολόγο. Αυτή μπορεί να είναι περιοχική, ραχιαία ή γενική αναισθησία.

Ποιός είναι ο χρόνος αποκατάστασης μετά την επέμβαση;

Η πλήρης επιστροφή σε αγωνιστικές δραστηριότητες (competitive sports) κυμαίνεται από 3-4 μήνες.

Υπάρχουν κίνδυνοι από την επέμβαση;

Το ποσοστό επιπλοκών είναι κάτω από 1%, όταν αυτή διενεργείται από ειδικά εκπαιδευμένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς

Online Consultation

Κλείστε το ραντεβού σας ή ρωτήστε μας πληροφορίες σχετικά με την Ρομποτική Χειρουργική Γόνατος.
Το εξειδικευμένο μας προσωπικό θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας άμεσα.

captcha image