Αρχική bullet Ειδικευσεις bullet Χειρουργική Ώμου bullet Ρήξη της Ακρωμιοκλειδικής Άρθρωσης
Get the Flash Player to see this rotator.

Ρήξη της Ακρωμιοκλειδικής Άρθρωσης

Αφορά την 'μικρή' άρθρωση του ώμου, την ακρωμιοκλειδική. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα τραυματισμού μικρής (πχ πτώσης) ή μεγάλης (πχ τροχαίο) βίας. Χαρακτηριστικό κλινικό εύρημα, εκτός του πόνου, είναι η προπέτεια του περιφερικού άκρου της κλείδας.

Ειδικές ακτινογαφικές λήψεις σε συνδυασμό με μαγνητική τομογαφία συμβάλλουν στην σταδιοποίηση της ρήξεως.Ο βαθμός της ρήξεως καθορίζει και το είδος θεραπείας.

Μικρού βαθμού ρήξεις (1ου και 2ου) αντιμετωπίζονται συντηρητικά με ακινητοποίηση για μερικές εβδομάδες. Μεγαλυτέρου βαθμού ρήξεις (δηλ. ρήξη των κορακοκλειδικών συνδέσμων) αντιμετωπίζονται χειρουργικά με αρθροσκοπική ή ανοικτή τεχνική.

Ρήξη της Ακρωμιοκλειδικής Άρθρωσης Ρήξη της Ακρωμιοκλειδικής Άρθρωσης Ρήξη της Ακρωμιοκλειδικής Άρθρωσης Ρήξη της Ακρωμιοκλειδικής Άρθρωσης

Ποιά είναι η διαδικασία πριν την επέμβαση;

Γίνεται έλεγχος για να προετοιμαστείτε για το χειρουργείο. Πραγματοποιούνται ακτινογραφίες, εξετάσεις αίματος και καρδιογράφημα. Λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό με έμφαση σε καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες ή προηγούμενες επεμβάσεις. Γίνεται τελικός έλεγχος από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο. Η διαδικασία αυτή γίνεται συνήθως λίγες ώρες πριν την επέμβαση.

Απαιτείται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο;

Ναι, συνήθως απαιτείται παραμονή μίας βραδιάς.

Τί είδους αναισθησία χρειάζεται;

Λόγω της θέσης του ασθενούς κατά την επέμβαση και της ανατομικής περιοχή στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται γενική αναισθησία.

Ποιός είναι ο χρόνος αποκατάστασης μετά την επέμβαση;

Η επιστροφή σε πλήρεις δραστηριότητες είναι περίπου 8-10 εβδομάδες.

Online Consultation

Κλείστε το ραντεβού σας ή ρωτήστε μας πληροφορίες σχετικά με την Ρήξη της Ακρωμιοκλειδικής Άρθρωσης.
Το εξειδικευμένο μας προσωπικό θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας άμεσα.

captcha image