Αρχική bullet Ειδικευσεις bullet Χειρουργική Ώμου bullet Παγωμένος Ώμος
Get the Flash Player to see this rotator.

Παγωμένος Ώμος

Ο παγωμένος ώμος (ή συμφυτική θυλακίτιδα) είναι το αποτέλεσμα της δημιουργίας συμφύσεων και ρικνώσεων του αρθρικού θυλάκου. Παρατηρείται συχνά σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, μπορεί να είναι το προιόν κάποιου τραυματισμού, ή να μην οφείλεται σε συγκεκριμένη αιτία (αγνώστου αιτιολογίας).

Η κύρια κλινική εκδήλωση του παγωμένου ώμου είναι η έντονη δυσκαμψία της άρθρωσης. Αυτός ο έντονος περιορισμός της κίνησης του ώμου συχνά συνοδεύεται από πόνο. Επιπροσθέτως, δεν παρατηρείται διαφορά μεταξύ ενεργητικού και παθητικού εύρους κίνησης της άρθρωσης. Η συντηρητική θεραπεία είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων αναποτελεσματική.

Η θεραπεία εκλογής είναι η αρθροσκοπική λύση των συμφύσεων του θυλάκου (Capsular Release) και η κινητοποίηση της άρθρωσης. Η επέμβαση γίνεται με χρήση κάμερας και εφαρμογή 2-3 πολύ μικρών τομών 5-7 χιλιοστών, η κάθε μία. Μετά την έξοδο του ασθενούς από το χειρουργείο απαιτείται ελάχιστη ή καθόλου αναλγησία.

Η κινητοποίηση του χεριού είναι άμεση. Από την ίδια μέρα ξεκινά εντατικό πρόγραμμα φυσικοθεραπεία για την διατήρηση του πλήρους εύρους κίνησης που επιτεύχθηκε με το χειρουργείο.

Παγωμένος Ώμος Παγωμένος Ώμος Παγωμένος Ώμος

Ποιά είναι η διαδικασία πριν την επέμβαση;

Γίνεται έλεγχος για να προετοιμαστείτε για το χειρουργείο. Πραγματοποιούνται ακτινογραφίες, εξετάσεις αίματος και καρδιογράφημα. Λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό με έμφαση σε καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες ή προηγούμενες επεμβάσεις. Γίνεται τελικός έλεγχος από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο. Η διαδικασία αυτή γίνεται συνήθως λίγες ώρες πριν την επέμβαση.

Απαιτείται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο;

Όχι, συνήθως ο ασθενής εξέρχεται από το νοσοκομείο το ίδιο βράδυ, εκτός και αν ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει.

Τί είδους αναισθησία χρειάζεται;

Λόγω της θέσης του ασθενούς κατά την επέμβαση και της ανατομικής περιοχή στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται γενική αναισθησία.

Ποιός είναι ο χρόνος αποκατάστασης μετά την επέμβαση;

Η επιστροφή σε πλήρεις δραστηριότητες είναι περίπου 4 – 6 εβδομάδες.

Υπάρχουν κίνδυνοι από την επέμβαση;

Το ποσοστό επιπλοκών της αρθροσκόπησης είναι κάτω από 1%, όταν αυτή διενεργείται από ειδικά εκπαιδευμένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς. Τα ποσοστά αυτά είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με την ανοικτή επέμβαση.

Online Consultation

Κλείστε το ραντεβού σας ή ρωτήστε μας πληροφορίες σχετικά με τον Παγωμένο Ώμο.
Το εξειδικευμένο μας προσωπικό θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας άμεσα.

captcha image