Αρχική bullet Ειδικευσεις bullet Ενέσιμη Προηγμένη Θεραπεία
Get the Flash Player to see this rotator.

Προηγμένη Ενέσιμη Θεραπεία (PRP)

Η Ενέσιμη θεραπεία με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες από ενεργοποιημένα αιμοπετάλια (PRP) Πρόκειται για μία πρωτοποριακή μέθοδο κατά την οποία λαμβάνεται, με αιμοληψία από περιφερική φλέβα, μία μικρή ποσότητα αίματος (περίπου 10 ml) από τον ασθενή, και έπειτα από ειδική επεξεργασία εγχύεται τοπικά στην περιοχή της βλάβης.

Το ειδικά επεξεργασμένο και εμπλουτισμένο πλάσμα (Platelet Rich Plasma) είναι πλούσιο σε κύτταρα όπως βλαστοκύτταρα και ενεργοποιημένα αιμοπετάλια καθώς και σε ενδογενείς πρωτείνες που ονομάζονται αυξητικοί παράγοντες (Growth Factors: TGF beta 1&2, IGF – 1 , EGF, VEGF, κα).

Η έγχυση του τοπικά στην πάσχουσα περιοχή βοηθά στην ταχεία αποκατάσταση της βλάβης μέσω της υψηλής αναγεννητικής και επιδιορθωτικής δράσης των παραγόντων που περιέχει.

Επιπλέον πρόκειται για ένα υποπροιόν του ίδιου του οργανισμού, και ως εκ τούτου στερείται επιπλοκών από την χορήγηση του.

Η εφαρμογή του σε Ορθοπαιδικά & Αθλητιατρικά προβλήματα, περιλαμβάνει μία ευρεία ποικιλία από παθήσεις όπως:

  • Οξείες και χρόνιες Τενοντοπάθειες (τενοντίτιδα αχιλλείου, επιγονατιδικού,οπισθίων μηριαίων, υπερακανθίου του ώμου, επικονδυλίτιδα αγκώνος, μερικές ρήξεις τενόντων, κα)
  • Συνδεσμικές κακώσεις (διαστρέμματα ποδοκνημικής, κακώσεις πλαγίων συνδέσμων γόνατος, ρήξεις πελματιαίας απονεύρωσης, κα)
  • Παθήσεις του αρθρικού Χόνδρου (Χονδρομαλάκυνση επιγονατίδας και αστραγάλου, χόνδρινες βλάβες, αρχόμενη αρθροπάθεια, κα)
  • Μυικές θλάσεις (οξείες και χρόνιες)

Η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο, δεν απαιτείται νοσηλεία ή ειδική προφύλαξη μετά την έγχυση.

Προηγμένη Ενέσιμη Θεραπεία (PRP) Προηγμένη Ενέσιμη Θεραπεία (PRP) Προηγμένη Ενέσιμη Θεραπεία (PRP) Προηγμένη Ενέσιμη Θεραπεία (PRP)

Online Consultation

Κλείστε το ραντεβού σας ή ρωτήστε μας πληροφορίες σχετικά με την Προηγμένη Ενέσιμη Θεραπεία.
Το εξειδικευμένο μας προσωπικό θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας άμεσα.

captcha image