Αρχική bullet Ειδικευσεις bullet Χειρουργική Ώμου bullet Ασβεστοποιός Τενοντοπάθεια Υπερακανθίου
Get the Flash Player to see this rotator.

Ασβεστοποιός Τενοντοπάθεια Υπερακανθίου

Πρόκειται για εναπόθεση αλάτων υδροξυαπατίτη (επασβέστωση) στην περιοχή της κατάφυσης του υπερακανθίου τένοντα. Είναι το αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενων μικροτραυματισμών (υπέρ- χρησης) ή εκφύλισης του τένοντα.

Τα συμτώματα μοιάζουν με αυτά του συνδρόμου πρόσκρουσης, είναι όμως πολύ πιο έντονα. Ο πόνος είναι πολύ έντονος και συχνά ο ασθενής αδυνατεί να ανυψώσει το χέρι.Η κρίση συνήθως υποχωρεί με συντηρητική αγωγή μέσα σε μερικές εβδομάδες. Η αποτυχία της συντηρητικής θεραπείας ( δηλ. η μετάπτωση της τενοντοπάθειας σε φάση χρονιότητας) για διάστημα 3-5 μηνών, συνήθως οδηγεί σε χειρουργική θεραπεία.

Η επέμβαση γίνεται αρθροσκοπικά με χρήση κάμερας και εφαρμογή 2-3 πολύ μικρών τομών 5-7 χιλιοστών, η κάθε μία. κατά την οποία αφαιρείται η περιοχή της ασβεστώσεως και εάν απαιτείται συρράπτεται ο τένοντας. Επίσης διενεργείται ακρωμιοπλαστική για την πρόληψη υποτροπής.

Μετά την έξοδο του ασθενούς από το χειρουργείο απαιτείται ελάχιστη ή καθόλου αναλγησία καθώς και προφυλακτική αντιβιοτική αγωγή. Δεν υπάρχουν μετεγχειρητικές ουλές.

Βίντεο

Video Video Video

Εικόνες - Φωτογραφίες

Ασβεστοποιός Τενοντοπάθεια Υπερακανθίου Ασβεστοποιός Τενοντοπάθεια Υπερακανθίου Ασβεστοποιός Τενοντοπάθεια Υπερακανθίου Ασβεστοποιός Τενοντοπάθεια Υπερακανθίου

Ποιά είναι η διαδικασία πριν την επέμβαση;

Γίνεται έλεγχος για να προετοιμαστείτε για το χειρουργείο. Πραγματοποιούνται ακτινογραφίες, εξετάσεις αίματος και καρδιογράφημα. Λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό με έμφαση σε καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες ή προηγούμενες επεμβάσεις. Γίνεται τελικός έλεγχος από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο. Η διαδικασία αυτή γίνεται συνήθως λίγες ώρες πριν την επέμβαση (εκτός και αν απαιτούνται ειδικές εξετάσεις με βάση το ιστορικό του ασθενούς).

Απαιτείται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο;

Όχι, συνήθως ο ασθενής εξέρχεται από το νοσοκομείο το ίδιο βράδυ, εκτός και αν ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει.

Τί είδους αναισθησία χρειάζεται;

Λόγω της θέσης του ασθενούς κατά την επέμβαση και της ανατομικής περιοχής στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται γενική αναισθησία.

Ποιός είναι ο χρόνος αποκατάστασης μετά την επέμβαση;

Η επιστροφή σε πλήρεις δραστηριότητες κυμαίνεται περίπου σε 3 - 4 μήνες.

Υπάρχουν κίνδυνοι από την επέμβαση;

Το ποσοστό επιπλοκών της αρθροσκόπησης είναι κάτω από 1%, όταν αυτή διενεργείται από ειδικά εκπαιδευμένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς. Τα ποσοστά αυτά είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με την ανοικτή επέμβαση.

Online Consultation

Κλείστε το ραντεβού σας ή ρωτήστε μας πληροφορίες σχετικά με την Ασβεστοποιό Τενοντοπάθεια Υπερακανθίου.
Το εξειδικευμένο μας προσωπικό θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας άμεσα.

captcha image